Despre noi

Despre Noi

Asociația Toți Copiii Sunt Copii

"Toți copiii sunt copii"! Acesta este crezul asociației noastre, de a ne pune întreaga experiență terapeutică în slujba copiilor cu nevoi speciale, cei care au nevoie să se simtă apreciați și acceptați de societate, la fel ca toți ceilalți copii!

Asociația are ca scop oferirea de terapii esențiale dezvoltării copiilor cu dizabilități neuromotorii, tulburări emoționale sau de neurodezvoltare. Cum recunoaștem tulburările de neurodezvoltare la copii, astfel încât aceștia să poată beneficia de îmbunătățirea calității vieții într-un termen cât mai scurt. În baza experienței bogate din domeniu a terapeuților și colaboratorilor asociației, dar și cu aportul voluntarilor care activează în centrul nostru de zi, folosind metode de recuperare eficiente, acești copii au astfel o șansă reală de reabilitare și de integrare/reintegrare în societate.

Suntem convinși că toată lumea trebuie să evolueze într-un mediu stimulant, cu sprijin familial, o rețea socială, activități recreative și de îngrijire a sănătății adaptate nevoilor lor, și din acest motiv, promovăm dezvoltarea întregului potențial al copiilor cu diferite dizabilități, ca membri cu drepturi depline ai societății.

home

Misiunea noastră

Este ca prin metode terapeutice blânde, instrumente și echipamente moderne de lucru, copiii cu nevoi speciale să-și poată dezvolta și deprinde abilități, să se poată autodepăși și adapta mai ușor la mediul înconjurător.

Munca noastră este încununată de succes atunci când vedem progresele, bucuria și realizările personale ale fiecărui copil în parte!

 

Viziunea Noastră

Este să dezvoltăm un centru complex de terapii cu specialiști în recuperare și reabilitare din diverse domenii, astfel încât să putem acorda suport integral copiilor cu diferite dizabilități, dar totodată să devenim și o sursă de inspirație pentru părinți, profesori, personalul altor fundații sau ONG-uri.

Valorile Noastre

Transparență
Autenticitate
Rezultate reale
Conștiință profesională
Durabilitate

0
Project Complate
0
Satisfied Clients
0
Experienced Staff
0
Awards Win

Obiectivele și scopul asociației „TOȚI COPIII SUNT COPII”

Promovarea dreptului copiilor cu nevoi speciale de a se bucura de sănătate pentru a putea participa din plin la activitățile educaționale, sociale, culturale, religioase, economice, politice, și de a putea desfășura activități care să le asigure integrarea socială în comunități și societate.

Crearea unei strategii de dezvoltare în vederea reabilitării și recuperării copiilor cu nevoi speciale astfel încât aceștia să aibă șanse egale în societate și să fie integrați în școlile publice.

Desfășurarea de activități specifice care să asigure posibilitatea copiilor și tinerilor cu dizabilități de a-și stimula și dezvolta abilitățile capacitățile fizice, mentale, sociale sau spirituale, în vederea dobândirii independenței și a obținerii unui loc de muncă.

Oferirea unor ședințe de consiliere psihologică/psihiatrică copiilor cu nevoi speciale în vederea creșterii stimei de sine, autocunoașterii (a se înțelege pe sine), a se adapta mediului înconjurător (realității în care se află).

Acțiuni de promovare și informare în scopul realizării unei bune colaborări între specialiști (medic, terapeut, etc.) și în vederea elaborării unui plan de tratament complex, adecvat fiecărui beneficiar în parte.

Promovarea „igienei mentale” pentru aparținătorii copiilor (părinți, rude, asistenți maternali etc.)

Programe educaționale în cadrul instituțiilor de învățământ, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, în vederea acceptării și integrării copiilor sau tinerilor cu dizabilități.

Să acționeze în direcțiile de cercetare, educație, pregătire, servicii educaționale și sociale, informare a comunității pentru creșterea interesului față de persoanele cu nevoi speciale sau dizabilități.

Cercetare și strângere de informații privind copiii cu nevoi speciale și familiile acestora, în special referitor la participarea lor cotidiană în cadrul comunității.

Mobilizarea și sprijinirea grupurilor locale de părinți, copii și tineri cu nevoi speciale în vederea implicării lor în problemele sociale determinate de afecțiune / handicap.

Sprijinirea familiilor fără posibilități financiare prin punerea la dispoziție a terapiilor de recuperare și reabilitare gratuite.

Achiziționarea permanentă a unor echipamente performante pentru recuperarea medicală.

Întărirea cooperării între organizații și asociații pentru persoanele cu dizabilități sau nevoi speciale.

În vederea realizării obiectivelor propuse, asociația noastră întreprinde și alte activități conexe și economice directe precum:

 

  • Închirierea spațiilor disponibile din cadrul Centrului de zi pentru susținerea unor cursuri, seminarii, conferințe, terapii de întreținere și recuperare, consiliere psihologică.
  • Distribuirea de materiale informaționale.
  • Închirierea de jucării destinate copiilor cu dizabilități sau nevoi speciale.
  • Închirierea de aparatură audio-video, electronică, medicală.

Povestea noastra

"Povestea a început în urmă cu patru ani, pe vremea când eram angajata unei fundații suedeze, care a pus la dispoziția copiilor cu nevoi speciale un loc unde aceștia puteau beneficia de terapii gratuite. Odată cu implicarea mea în recuperarea acestor copii, am realizat câtă bucurie, satisfacție și provocări îmi aduce ceea ce am ales să fac!

Ideea de a deschide un centru de activități zilnice în Brașov - orașul meu de suflet, în care m-am născut și îmi doresc să trăiesc - a venit din dorința de a le oferi copiilor cu nevoi speciale posibilitatea de a accesa mai multe terapii într-un singur loc, un loc în care aceștia să se simtă bine și chiar pe care să-l iubească. Dar mai cu seamă, un centru în cadrul căruia să-mi folosesc competențele profesionale pentru a le putea stimula acestor copii latura artistică și senzorială, astfel încât să poată fi pregătiți pentru viața de zi cu zi și pentru viitor!

Pe lângă toate aceste aspecte, mi-am dorit și un loc în care părinții copiilor să poată beneficia de îndrumare, consiliere psihologică, dar și repaus.

Pe ce se bazează practica pe care o fac cu copiii? CREDINȚĂ, ÎNCREDERE, EXPERIENȚĂ, DRAGOSTE, ÎNȚELEGERE.

home
home

Echipa noastra

Anca Anei

Kinetoterapeut, Specialist gimnastică medicală de recuperare, Membru fondator al asociației

Dumitru Melnic

Membru Fondator

Anna-Maria Anei

Membru fondator, consilier juridic

Adelina Mihai

Asistent Social

Sînziana Cerbu

Art-terapeut

Andrada Istrare

Multimedia Production

Roxana Stefanescu

Voluntariat Relații Publice, Evenimente

Echipa noastră de terapeuți, colaboratori, voluntari și aderenți este în continuă expansiune, așadar, dacă aveți dorința de a ajuta copiii cu nevoi speciale, vă invităm să ne unim activ forțele! Alăturați-vă asociației noastre!

X